[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Калкулатор  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Дали можи некој да ми посочи кај ми е грешката во кодот? Решението го пресметувам по формулата: dp[i] = min {dp(i/v[j]) + dp[v[j]] + 1, dp(i-v[j])+dp[v[j]] + 1}. Фала однапред.


MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

Множењето има предност, така да прво се прават сите множења, па потоа собирањата. Така да, тоа for циклусот од i=0 до i=5000 треба да го извршиш двапати (прво за множења, па потоа за собирања).

Не заборавај кај множењата, да го ажурираш v[i].
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team