[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Регионален натпревар 2015 Прашање  XML
Forum Index » Регионални натпревари
Author Message
kikoanoJoined: 27/02/2015 18:29:29
Messages: 1
Offline

Како ке се одржи натпреварот по програмирање?
Ке може ли твој лаптоп да се донесе?
Кој IDE ке се користи?
Како ке се праќа кодот?
Ке се дава повеќе бодови за пократок и побрз начин на решавање?
Ке биде дадена една задача или повеке?
Ке може ли да се користи интеренет?
Ке има ли објективно програмирање со класи?
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

kikoano wrote:Како ке се одржи натпреварот по програмирање?
Ке може ли твој лаптоп да се донесе?
Кој IDE ке се користи?
Како ке се праќа кодот?
Ке се дава повеќе бодови за пократок и побрз начин на решавање?
Ке биде дадена една задача или повеке?
Ке може ли да се користи интеренет?
Ке има ли објективно програмирање со класи?


Сите правила за натпреварување се објавени на zim.mk.
andre112Joined: 28/02/2015 15:01:35
Messages: 1
Offline

mile wrote:Сите правила за натпреварување се објавени на zim.mk.


Ne najdov odgovor na ovie prasanja na stranata , dali ke mozete da me linkirate ?
addictus


[Avatar]

Joined: 08/10/2010 11:22:51
Messages: 23
Location: Куманово
Offline

andre112 wrote:Ne najdov odgovor na ovie prasanja na stranata , dali ke mozete da me linkirate ?


Линк до официјалните правила

Иначе како одговор на твоите прашања:
- Нема задачи кои бараат објективно програмирање со класи (сите задачи можат и без класи да се решат, но вие може да употребите класи доколку сакате).
- Немате пристап до интернет, освен сајтот на мендо и STL документацијата.
- Има повеќе од една задача (вообичаено 4-5, зависи од натпреварот).
- Единственото нешто што се бодува е точноста на програмата (дали го дава точниот резултат) со дадените ограничувања (временско и мемориско ограничување). Без разлика дали ја решите за 5 минути или 3 часа, исто се бодува.
- Кодот се праќа на Мендо, или со копирање на кодот или со прикачување на изворниот фајл.
- Се користи Free Pascal 2.6.2 и Code::Blocks 13.12 (ова според правилата, но според искуство сум сретнувал постари верзии на codeblocks).
- Мислам дека не може да се учествува на натпреварот со свој лаптоп (но не сум 100% сигурен)

Овие одговори се според тоа како се одржувал натпреварот изминатите години и што имам запаметено. Сепак би ти препорачал да ги прочиташ официјалните правила кои се ставени на линкот горе.

Решенија на задачи - aandevski.wordpress.com
[WWW]
Petar32Joined: 09/01/2015 12:25:34
Messages: 1
Offline

kako e rezultatot na topki? >()
 
Forum Index » Регионални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team