[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
ЈБОИ: sumx  XML
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Author Message
n_iliewaJoined: 04/11/2014 18:17:53
Messages: 2
Offline


#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i, j, x, y;
long long br=0;
cin>>x;
int n[x];
for(i=0;i<x;i++)
{
cin>>n[i];
}
cin>>y;
for(i=0;i<x;i++)
{
for(j=x;j>i;j--)
{
if(n[i]+n[j]==y)
{
br++;
}
}
}
cout<<br;
}


Задачава ми работи на 8/10 тест случаи. На другите два е надминат временски лимит. Ги симнав двата случаи и увидов дека не можат да се внесат. Кога ги променам променливите во long long, повеќе случаи се неточни. Дали може некој да ми помогне?
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

За побрз input користи на почетокот на Инаку во врска со задачата, решението што го имаш нема да помини на време. За сите бодови ти треба решение со binary search. Во моето користам std::map зошто е пократок кодот.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/03/2015 00:41:10

n_iliewaJoined: 04/11/2014 18:17:53
Messages: 2
Offline

Fala
 
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team