[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Збор Runtime Error (излезен код различен од 0)  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
freetree66Joined: 18/03/2012 03:05:35
Messages: 5
Offline

Од испратеното решение системот јавува грешка на второто барање.[Runtime Error (излезен код различен од 0)]
Дали би можел некој да ја потенцира грешката во дадениот код

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2015 22:54:08

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

freetree66 wrote:Од испратеното решение системот јавува грешка на второто барање.[Runtime Error (излезен код различен од 0)]
Дали би можел некој да ја потенцира грешката во дадениот код

Мислам дека тоа е пример каде што големината на зборот е 1. Ти имаш проблем во оваа линија

      for(int i=0;i<=zbor.size()-2;++i){

треба да биде

      for(int i=0;i<=(int)zbor.size()-2;++i){

Можеш да провериш на интернет каков тип враќа zbor.size() и слично, ама сигурно и компајлерот те предупредил кога си пробал да ја напишеш програмава кај тебе дома.
freetree66Joined: 18/03/2012 03:05:35
Messages: 5
Offline

Да,заборавив дека ".size()" враќа вредност од типот unsigned int.
Исто така го изменив малку кодот и успешно помина на сите тест случаеви.

Фала за брзиот одговор freetree66.
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

a, ima li nekakov drug nacin za resenie
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team