[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Штрајк нешто не е во ред со програмата  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
ThePopivanovJoined: 24/09/2015 23:17:41
Messages: 16
OfflineОва е мојот код. И го ставив на мендо.мк да проверам дали е точно. И на пример 7 се внесува 1 и нормално треба да се отпечати 0 оти тоа 1 ден ке се одработи во тек на тие 18 недели. И нели кажав кога го симнав инпут е 1 а излез 16.. која логика O.o
addictus


[Avatar]

Joined: 08/10/2010 11:22:51
Messages: 23
Location: Куманово
Offline

Немаш дефинирано почетна вредност на променливата i во фор циклусот, така да резултатот на твојата програма е непредвидлив.

На влезот ти е дадено колку работни денови подоцна започнало полугодието. Доколку инпутот е 36, значи веќе поминале 7 седмици, додека твојот код би забележал дека поминале 5 седмици.

Исто така на излезот треба да се испечати колку работни седмици ќе се продолжи полугодието, додека твојот код печати колку дена.

За крај, примерот си го разбрал обратно. На пример 7 се внесува 16 а output-от е 1, што е точно.

Решенија на задачи - aandevski.wordpress.com
[WWW]
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team