[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Ајде некоја задача за мене?  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
BATIR



Joined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Здраво, може некоја задача за мене , работам на C++ веќе 2 и пол години. Нека задачата не е од МЕНДО бидејќи ги имам решено скоро сите, а и не сакам да должам со темава само некаква идеја за задача или задача .
Perez



Joined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

Sho zboruesh site i od olimpijada ?
BATIR



Joined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Не , не дотолку

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2017 13:42:34

Dekac



Joined: 26/02/2014 10:42:17
Messages: 2
Offline

Сите проблеми од Codeforces подредени по број на решенија:[ http://codeforces.com/problemset?order=BY_SOLVED_DESC ] пробај решавај ги полесните прво (тие на првата страница), а ако тие се прелесни за тебе премини на следната страница итн. Секоја задача има и линк до туторијал доле десно, па ако заглавиш може да видиш како се решава.

Hackerrank проблеми за алгоритми [ https://www.hackerrank.com/domains/algorithms ] и податочни структури [ https://www.hackerrank.com/domains/data-structures ], исто како codeforces, секоја задача на Hackerrank има едиторијал кој можеш да го прочиташ ако заглавиш. Сепак пробај сам/а да ги решаваш барем првите 15/20 минути, па потоа ако ништо не ти текне прочитај го едиторијалот.

Codefu [ http://codefu.mk/ ] исто така имаат интересни задачи за вежбање.

Исто така ако сакаш да вежбаш проблеми од специфична категорија, на a2oj [ https://a2oj.com/categories ] има многу проблеми кои се убаво категоризирани и подредени по тежина.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team