[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Pomos okolu zadaca rizik :P  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
жучкоJoined: 28/06/2016 17:52:08
Messages: 9
Offline

Ako nekoj mozi da mi pomogni da go potsredam kodov . Mi vadi 13/22 . Site so se gresni se Runtime Error (излезен код различен од 0)
link : http://mendo.mk/Task.do?id=618
kod:

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2017 20:01:02

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

жучко wrote:Ako nekoj mozi da mi pomogni da go potsredam kodov . Mi vadi 13/22 . Site so se gresni se Runtime Error (излезен код различен од 0)
link : http://mendo.mk/Task.do?id=618

N е голем број, па матрицата што ја правиш (connected) зафаќа многу меморија. Слично, не е ефикасно да правиш count(...) на вектор (kosta, kiril), бидејќи тогаш се изминуваат сите елементи од векторот за да се пресмета бараниот број. Можеш да користиш set (каде барањето дали постои некој елемент или не се изведува во логаритамско време). Некако вака можеш да го подобриш кодот:


 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team