[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Zadaca Torta - Runtime Error (exit code not zero)???  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
BorceAngelovJoined: 26/02/2014 18:09:14
Messages: 2
Offline

Neznam zosto, no koga go isprakam kodot za zadaca Torta, mi vraka 14 test slucaii ok a 6 bozem Runtime Error. Simnav test slucaj 12 da proveram: so vnez 97057584 , dobivam izlez 6, se si raboti bez problem kaj mene. No na samata strana mi vraka Runtime Error za istiot slucaj. Ako moze malku pomos zosto e taka i kako da se resi?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

BorceAngelov wrote:Neznam zosto, no koga go isprakam kodot za zadaca Torta, mi vraka 14 test slucaii ok a 6 bozem Runtime Error. Simnav test slucaj 12 da proveram: so vnez 97057584 , dobivam izlez 6, se si raboti bez problem kaj mene. No na samata strana mi vraka Runtime Error za istiot slucaj. Ako moze malku pomos zosto e taka i kako da se resi?

Претпоставувам дека тоа е бидејќи го надминуваш меморискиот лимит (64 мегабајти). Ако ги чуваш сите знаци кај овој тест случај, твојата низа ќе има големина од најмалку 97057584, или ако за секој знак треба по 1 бајт, тоа се повеќе од 90 мегабајти.
На твојот компјутер веројатно ги извршуваш програмите без никаков временски или мемориски лимит.

(Пробај да ја решиш задачата без да ги чуваш сите знаци, можеби првите не ти се битни).
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team