[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача торта од регионален 2012  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

Тест случаевите од 11 до 20 ги дава погрешни

Локално за тест случаевите 11 и 16 кодот го дава точното решение.

Што може да биде проблемот?
This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2017 21:59:03

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Scratcher wrote:Тест случаевите од 11 до 20 ги дава погрешни

Локално за тест случаевите 11 и 16 кодот го дава точното решение.

Што може да биде проблемот?

Функцијата pow е проблемот (работа со реални броеви). Пробај напиши си своја, на пример додади го ова на почеток на програмата:


Мислам дека има повеќе слични теми на форумов, како оваа http://mendo.mk/jforum/posts/list/165.page
ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

MOI wrote:
Функцијата pow е проблемот (работа со реални броеви). Пробај напиши си своја, на пример додади го ова на почеток на програмата:

Мислам дека има повеќе слични теми на форумов, како оваа http://mendo.mk/jforum/posts/list/165.page


Ех фала многу, сега функционира. Јас па дури менав и библиотека место <cmath> ставив <math.h> а не ми текна моја pow функција да напишам.

Инаку ја имаш решено ти оваа задача? АКо да ќе можеш да споделиш? Чисто колку за споредба.

Фала многу уште еднаш.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2017 23:13:37

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Scratcher wrote:Инаку ја имаш решено ти оваа задача? АКо да ќе можеш да споделиш? Чисто колку за споредба.

Фала многу уште еднаш.


Сигурно сум ја решил, ама незнам колку лесно ќе го најдам првиот код. Еве нешто што најдов во историја на испратени решенија, ама дали е од мене или сум поправал код на некого за конкретново решение....

ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

MOI wrote:

Сигурно сум ја решил, ама незнам колку лесно ќе го најдам првиот код. Еве нешто што најдов во историја на испратени решенија, ама дали е од мене или сум поправал код на некого за конкретново решение....


Фала многу.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team