[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
HTTPS: Ако забележите проблем...  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Од денес, можете да забележите дека МЕНДО користи сигурна комуникација (https) - пред се, од причина што поновите browser-и како Firefox, Chrome (и други) инсистираат на тоа.

           

Сепак, според Google Analytics, постојат и неколку (невидено) многу стари browser-и од кои се пристапува до МЕНДО (претпоставувам од училишта), па за нив ќе остане да важи стариот начин на комуникација (бидејќи не поддржуваат понови сертификати).
Оваа промена не треба да предизвика никакви потешкотии и не би требало да правите ништо поразлично од она што сте го правеле досега (освен што можеби ќе биде побарано да се најавите повторно на сајтот, бидејќи сега комуникацијата е различна).
Ако забележите некои проблеми со МЕНДО кои се предизвикани од оваа промена, ве молам споделете ја тука или по емаил.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team