[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Носење сопствена тастатура за државниот натпревар  XML
Forum Index » Државни натпревари
Author Message
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Дали ќе биде дозволено натпреварувачите да донесат сопствени тастатури за државниот натпревар? Би сакал на натпреварот да можам да пишувам на тастатура на која сум навикнат... Дали ќе има некои предуслови за видот на тастатурата и приклучокот кој го користи?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2010 18:25:05

lunatic3331Joined: 30/01/2010 20:01:15
Messages: 22
Offline

И јас би сакал
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Јас сум навикнат на мојата тастатура така се мачам на други во школо не мора и на државниот
dodimjJoined: 14/03/2010 11:12:28
Messages: 2
Offline

I jas ve poddrzuvam
Denis


[Avatar]

Joined: 29/01/2010 18:55:07
Messages: 27
Offline

Haha site so tastaturi na drzavniot inaku idejata e super

The function of good code is to make the complex appear to be simple.
[Email]
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

Не гледам зошто би имало некаков проблем, али за секој случај прашајте си на natprevar@gmail.com...
За да не пишувате сите маил, нека пише obi1kenobi, и потоа нека го прекопира одговорот тука за да знаат и другите
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Испратив меил на таа адреса па кога ќе добијам одговор ќе го закачам
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

Не верувам дека ќе одобрат.
Ако може тастатури, да може сите што сакаат да си носат и лап-топ од дома..
Од едноставна причина што не сакам да работам на закочените и спори виртуелни машини на ПМФ
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

kiril_cvetkov wrote:Не верувам дека ќе одобрат.
Ако може тастатури, да може сите што сакаат да си носат и лап-топ од дома..
Од едноставна причина што не сакам да работам на закочените и спори виртуелни машини на ПМФ


Лаптоп сигурно нема да може да се носи
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

Bojan Kostadinov wrote:
kiril_cvetkov wrote:Не верувам дека ќе одобрат.
Ако може тастатури, да може сите што сакаат да си носат и лап-топ од дома..
Од едноставна причина што не сакам да работам на закочените и спори виртуелни машини на ПМФ


Лаптоп сигурно нема да може да се носи


Поради која причина?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

Бидејќи е забрането користење на готови кодови, материјали и слично за време на натпреварот...
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

Bojan Kostadinov wrote:Бидејќи е забрането користење на готови кодови, материјали и слично за време на натпреварот...Сепак мое мислење е дека задачи се и тешко некој да искористе нешто од некоја литература или да ископира од некоја веќе решена задача...
Ако надгледувачите си ја вршат работата како што треба, не би требало да има проблем, еве лани имаше случаи во Notepad задачата ја ставаа, па зумираа, а другар му од позади да препишуваше, а надгледувачите си праеа муабет...

Инаку има ли подетални информации за државниот..
Во текст датотеки ли ке се вчитуваат задачите или по стандарден влез и дали пак ќе биде на виртуелните машини како лани?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2010 22:03:13

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

"Дали на државниот натпревар ќе биде дозволено натпреварувачите да донесат сопствена тастатура и да ја користат на натпреварот? Би сакал на натпреварот да можам да пишувам на тастатура на која сум навикнат... Дали ќе има некои услови за видот на тастатурата и приклучокот кој го користи?"

>> "Posebni uslovi kje nema. Nosi ja, ako vleze - dobro..."

Се надевам дека компјутерите ќе имаат PS/2 порт бидејќи тастатурата не ми е баш нова...
stec_93Joined: 14/02/2010 15:24:35
Messages: 36
Offline

do kiril_cvetkov - poznat mi e slucajot, izgleda sme bile vo istata ucilnica
do obi1kenobi - pa ni kopjuterite na pmf ne se bash najnovi,bi trebalo da imaat PS/2
 
Forum Index » Државни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team