[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Zadaca pomos  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=51
Pomos?!

Fala odnapred

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2018 17:40:47

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

BATIR wrote:http://mendo.mk/Task.do?id=51
Pomos?!
Fala odnapred

Добро, не мора рекурзија како решение на задачава, ама може ако ти е така полесно да размислуваш.
Еве поправено решение. Имај предвид дека името на агенцијата не е една буква (така да неможеш да користиш низа од g знаци, туку може на пример низа од g стрингови).
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team