[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Финкимен  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

pls,help... Zadacava nesto ne mi ispaga.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

SmokiB wrote:pls,help... Zadacava nesto ne mi ispaga.[/code]

Имаш мала грешка. На линија 82, наместо
    if(currY < n-1
треба да биде
    if(currX < m-1

SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

Fala mnogu... Nekoj kritiki za kodot, kako bi mozel da go podobram? Ili voa e dobro?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

SmokiB wrote:Fala mnogu... Nekoj kritiki za kodot, kako bi mozel da go podobram? Ili voa e dobro?

По мене, имаш многу повторување во кодот, поради тоа и имаш направено грешка.
Разгледај тука http://mendo.mk/Training.do?cid=6 предавање "Најкраток пат во лавиринт" и како се прават потезите во програма 16.1 на пример, и пробај да напишеш нешто слично.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2018 21:03:03

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team