[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Makedonska olimpijada 2018  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

Dali vaa godina ke ima Makedonska olimpijada? Gledam deka nema staveno vo delot na natprevari za 2018 godina.
Ako ima koga ke bide stavena listata na pokaneti ucesnici?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

SmokiB wrote:Dali vaa godina ke ima Makedonska olimpijada? Gledam deka nema staveno vo delot na natprevari za 2018 godina.
Ako ima koga ke bide stavena listata na pokaneti ucesnici?

Ќе има Македонска Олимпијада, само не е објавено на МЕНДО бидејќи не е познат датумот. Тоа ќе биде објавено на сајтот на ЗИМ ( http://cs.org.mk/index.php/natprevari/srednoobrazovanie/makedonskaolimpijada-informatika ), искрено незнам кога бидејќи не сум вклучен во одлучувањето за тоа. (Колку што наслушнав за време на државниот натпревар, има многу други натпревари во април па се бара соодветен датум)
Отприлика секоја година има по 20-тина учесници, а тоа можеш да го видиш и по резултатите од претходните олимпијади (на пример, во делот натпревари на МЕНДО)
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Dali mozat ucenici od osnovnoto obrazovanie da ucestvuvaat??
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

BATIR wrote:Dali mozat ucenici od osnovnoto obrazovanie da ucestvuvaat??

Да, ако се меѓу најдобрите .
Исто, тие што се основно образование се натпреваруваат на други изборни натпревари за учество на ЕЈОИ и слично ( http://cs.org.mk/index.php/natprevari/srednoobrazovanie/megunarodni-natprevari-po-informatika ).
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Fala jas bev 28-a pa zatoa prasuvav
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team