[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Pravilo na makedonska olimpijada  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

Правилото: (право на учество ќе добијат само оние што ќе имаат решено 240 задачи на МЕНДО заклучно со 20.04.2018год).
Дали ова правило важи за сите? Значи јас, штом немам над 240 задачи решено ќе неможам да се натпреварувам на олимпијадата, иако ме има на листата на поканети учесници???

This message was edited 1 time. Last update was at 28/03/2018 22:50:04

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

SmokiB wrote:Правилото: (право на учество ќе добијат само оние што ќе имаат решено 240 задачи на МЕНДО заклучно со 20.04.2018год).
Дали ова правило важи за сите? Значи јас, штом немам над 240 задачи решено ќе неможам да се натпреварувам на олимпијадата, иако ме има на листата на поканети учесници???

Па, можеш да решаваш до 20.04.2018 (околу 25 дена има до тогаш). Веројатно поради тоа е и правилото - бидејќи има доста време до Олимпијада.
Али ова 240 делува некако многу (има доста луѓе кои имаат решено толку), али незнам од каде дошло, треба да прокоментира некој друг. (инаку можно е, бидејќи има доста задачи и во делот почетници, и во делот национални итн)
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Не е многу променето, али само информација дека е всушност 230 задачи. Според сајтот на ЗИМ: http://cs.org.mk/index.php/natprevari/srednoobrazovanie/makedonskaolimpijada-informatika
SmokiBJoined: 28/06/2015 15:33:03
Messages: 8
Offline

Но, значи дека правилото важи?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

SmokiB wrote:Но, значи дека правилото важи?

Па, да, чим го пишува во листата со поканети ученици.
Само го разбрав твоето прашање како "бидејки јас немам решено, не сум поканет", па затоа пишав дека има уште доста време до рокот.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team