[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Resenija na zadacite od drzaven natprevar?  XML
Forum Index » Државни натпревари
Author Message
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

Koga ke gi objavat resenijata na zadacite od drzavniot?
[MSN]
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Nikogas
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

И што побзро ако може да се стават во тренинг делот
[Email] [MSN]
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Koga ke gi stavite resenijata vo Wiki, i zadacite vo trening ?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

dejandenib wrote:Koga ke gi stavite resenijata vo Wiki, i zadacite vo trening ?


Задачите ќе ги ставам утре...
За решенијата - ќе се консултирам уште еднаш со Миле и или ќе ги ставам и нив утре, или ќе пишам аргументи зошто не се ставени
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

"аргументи зошто не се ставени" ? Не знам зошто правите вака, па задачите не беа толку тешки, јас лично успеав досега да ја решам задачата острови, но на натпреварот немав доволно време, инаку не беше тешка.
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

dejandenib wrote:"аргументи зошто не се ставени" ? Не знам зошто правите вака, па задачите не беа толку тешки, јас лично успеав досега да ја решам задачата острови, но на натпреварот немав доволно време, инаку не беше тешка.


Океј, а што има врска тоа колку биле тешки задачите? Не те разбирам баш што сакаш да кажеш...

Инаку, има аргументи и да не бидат поставени решенијата, бидејќи вака нема логика да имаме дел за тренинг - кога се веќе ставени решенијата на сите задачи. Дури размислувам и да ги тргнам решенијата од електронските натпревари и регионалниот натпревар (ама ќе видиме тоа, бидејќи тие се објавуваат и во билтен, а некои натпреварувачи веќе и ги имаат решенијата) ...

This message was edited 1 time. Last update was at 12/05/2010 11:41:43

dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Па мислев нешто како, ако некоја задача не се реши на некој натпревар, комисијата за натпревари ќе сака да ја зачува за некој друг натпревар, да ја даде целосно исто, или со повеќе промени. Во таква ситуација комисијата не би сакала да го даде решението. Мислев дека ова е таква ситуација. Но изгледа не е .
Но знам дека нема логика да има дел за тренинг ако веќе е поставен кодот некаде за таа задача. Но барем ставете објаснување, некој совет, како оди алгоритмот, за да добиеме идеја и поттик за да ја решиме таа задача.

This message was edited 2 times. Last update was at 12/05/2010 11:44:09

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Можеби тогаш би било добра идеја да има нешто како на USACO - кога кандидатот веќе ќе ја реши задачата, да добие пристап до анализата и официјалното решение за да може да ги спореди со своето. Добро би било да постојат и совети за решавање доколку некој ептен заглави на некоја задача

Според мене, така би било најдобро за сите - ем решенијата ќе бидат објавени ем ќе треба секој да се помачи малце со задачата
ACRushJoined: 12/02/2010 17:34:25
Messages: 19
Offline

Bojan Kostadinov wrote:
dejandenib wrote:"аргументи зошто не се ставени" ? Не знам зошто правите вака, па задачите не беа толку тешки, јас лично успеав досега да ја решам задачата острови, но на натпреварот немав доволно време, инаку не беше тешка.


Океј, а што има врска тоа колку биле тешки задачите? Не те разбирам баш што сакаш да кажеш...

Инаку, има аргументи и да не бидат поставени решенијата, бидејќи вака нема логика да имаме дел за тренинг - кога се веќе ставени решенијата на сите задачи. Дури размислувам и да ги тргнам решенијата од електронските натпревари и регионалниот натпревар (ама ќе видиме тоа, бидејќи тие се објавуваат и во билтен, а некои натпреварувачи веќе и ги имаат решенијата) ...


Немора да се става код, потребен е само по некој "hint" како да се реши задачата, а и тренинг делот е токму тоа - дел за тренинг, тој што сака може да проба да реши некоја задача, која би му била целта на некој да ги submit-ува официјалните решенија на системот.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/05/2010 11:55:29


MACEDONIA ÜBER ALLES !!!
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Eeee ama usaco e amerika a ova e makedonija ako ne gleate razlika togas ok dobro e i do ovde sto stignavme nie

This message was edited 1 time. Last update was at 12/05/2010 22:26:53

 
Forum Index » Државни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team