[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Twisty Movement (Codeforces)  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Здраво. Ако може некој да ми помогне со идеја за решение за задачава: http://codeforces.com/contest/934/problem/C. Го прочитав едиторијалот, но е многу краток и не го разбирам воопшто(http://codeforces.com/blog/entry/57763). Благодарам однапред.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

shellcode wrote:Здраво. Ако може некој да ми помогне со идеја за решение за задачава: http://codeforces.com/contest/934/problem/C. Го прочитав едиторијалот, но е многу краток и не го разбирам воопшто(http://codeforces.com/blog/entry/57763). Благодарам однапред.

Прво се мислев да земам да објаснувам, ама после ми текна дека е веројатно подобро само да те насочам, бидејќи веќе читаш објаснувања на англиски.
Имено, после секој натпревар, на Codeforces има и коментари од други натпреварувачи, па често можеш таму да најдеш и подетални објаснувања. На пример, за твојата задача:
http://codeforces.com/blog/entry/57721?#comment-414134
http://codeforces.com/blog/entry/57763?#comment-414192

Слично, можеш да гледаш и решенија од други корисници (што ги пратиле за време на натпреварот, или потоа), така да тоа е веројатно подобро (и побрзо) за да дојдеш до помош.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team