[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Армија  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Ќе може да добијам некој од последните 3 примери за задачата армија од месечниот Mendo Judge натпревар?
Фала однапред
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

hristijan wrote:Ќе може да добијам некој од последните 3 примери за задачата армија од месечниот Mendo Judge натпревар?
Фала однапред


8ми пример: 1000 8 15

This message was edited 1 time. Last update was at 09/05/2010 18:45:16

hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Фала ама пак не можам да си ја најдам грешката добивам 72 на примеров.. Колку е точниот резултат?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

hristijan wrote:Фала ама пак не можам да си ја најдам грешката добивам 72 на примеров.. Колку е точниот резултат?


49
vasjaJoined: 17/02/2010 19:49:40
Messages: 9
Offline

Mene greskata mi bese toa sto koga ke kupam vojnici pred nekoe nivo K gi upotrebuvav duri vo nivo K+1. (ne znam zosto) Znaci ako gi kupis odma treba da gi pustis da rabotat
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Дечки можеби ќе биде добро да вметнете пример кога во одреден круг ќе мора да се потроши целата храна што си ја собрал за да купиш работници, затоа што јас имав таков превид во решението што никогаш немаше да ја потроши цела храна на работници, но кога го испратив на серверот, решението помина на сите примери.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team