[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
PAT  XML
Forum Index » Државни натпревари
Author Message
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Moze nekoj da mi dade ideja kako da ja resam "Pat" od drzavniot ?
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

И јас работам на задачава ама многу време ми одзема и ќе ја оставам за после олимпијада...

Решението треба да е динамичко. Размисли кои се информации ти се доволни за да се осигураш дека нема да пропуштиш случај. Исто така, ограничувањето е 200 па пробај да изведеш која сложеност можеш да си ја дозволиш во 1 секунда.
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

За сложеноста знам која можам да ја изведам, но не ми текнува кои информации ми се потребни. И мислев некако да ги сортирам, на пример некој автомобил што има времиња на тргнување и проаѓање кој се многу мали, на пример 0 10, сигурно би го ставил да пројде пред некој автомобил што времињата му се големи, на пример 2000 3000. Би ја сортирал така целата низа a[i]+b[i]<a[j]+b[j].
Но овие размислувања не ми се ништо конкретно, сеуште не добивам идеја за крајното решение.
 
Forum Index » Државни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team