[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Рудник Олимпијада 2012  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
MODDIJoined: 27/12/2017 18:17:00
Messages: 39
Offline


Овој код ми дава 8/20 точни тест примери останатите 12 ми паѓаат на време, може помош!!
longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 18
Offline

MODDI wrote:Овој код ми дава 8/20 точни тест примери останатите 12 ми паѓаат на време, може помош!!

Пред да почнеш со решавање, треба да си направиш анализа на временската сложеност на решението, за да знаеш дали ќе помине на време уште пред да почнеш со куцање на кодот (освен ако не можеш да дојдеш до соодветно решение - тогаш може и вакво, бидејќи ќе освои и ова неколку поени на натпревар или испит или на што и да е).

За задачава, 1) пробај годините да ги гледаш во обратен редослед, 2) види го ова предавање http://mendo.mk/Lecture.do?id=44 и размисли како може да примениме union-find во задачата.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team