[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
„Точка“ од Научи С++  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
David_GorgievJoined: 05/03/2018 23:01:59
Messages: 2
Offline

Овој код е за задачата „Точка“ од Научи С++
Може ли некој да ми каже што имам грешка во кодот?


Еве ги резултатите:
https://prnt.sc/m9nvdb>
longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 18
Offline

David_Gorgiev wrote:Овој код е за задачата „Точка“ од Научи С++
Може ли некој да ми каже што имам грешка во кодот?


Прво, не мора да проверуваш (како со првиот if) дали податоците се соодветни (ако пишува во текстот дека ќе бидат помеѓу 0 и 1000, на пример, тогаш ќе бидат).
Второ, можеш да симнеш тест случај од МЕНДО и да го извршиш на компјутер за да видиш што е проблемот.

Еве што забележав јас:
1) каде што имаш (by=dx+b) треба наместо dx да е dy.
2) каде што имаш (ax=px+a) треба да имаш само (ax=px), инаку A и B ти се истата точка (види кај B дека користиш dx,dy).

Со тие промени работи на сите тест случаи.
>

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2019 16:36:26

David_GorgievJoined: 05/03/2018 23:01:59
Messages: 2
Offline

longhi wrote:
David_Gorgiev wrote:Овој код е за задачата „Точка“ од Научи С++
Може ли некој да ми каже што имам грешка во кодот?


Прво, не мора да проверуваш (како со првиот if) дали податоците се соодветни (ако пишува во текстот дека ќе бидат помеѓу 0 и 1000, на пример, тогаш ќе бидат).
Второ, можеш да симнеш тест случај од МЕНДО и да го извршиш на компјутер за да видиш што е проблемот.

Еве што забележав јас:
1) каде што имаш (by=dx+b) треба наместо dx да е dy.
2) каде што имаш (ax=px+a) треба да имаш само (ax=px), инаку A и B ти се истата точка (види кај B дека користиш dx,dy).

Со тие промени работи на сите тест случаи.
>


Благодарам
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team