[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Operacii  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
Itsmee2Joined: 04/03/2019 21:09:39
Messages: 1
Offline

Zdravo, Ce moze nekoj da mi kaze, kolku operacii ce se izvrsuvaat na mendo za 1 sekunda?
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

Itsmee2 wrote:Zdravo, Ce moze nekoj da mi kaze, kolku operacii ce se izvrsuvaat na mendo za 1 sekunda?

Тоа е тешко да се одговори, бидејќи не знаеме за какви операции зборуваш. Денешните компјутери се доста сложени, и некои операции се изведуваат побрзо од други (на пример, собирање + е побрзо од барање остаток при делење %). Слично, компајлерите често користат оптимизации со кои може да го преуредат нашиот код за да е поефикасен.

На USACO пишува дека сигурна бројка е околу 100 милиони операции (често и повеќе од тоа), и тоа доста добро ми служело досега, така да би ти препорачал да ја имаш таа бројка во предвид.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team