[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Градежен Бум (нејасно во врска со тест пример)  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
floreloriz123Joined: 24/01/2017 13:21:27
Messages: 10
Offline

5
0 13 28 26 17
13 0 18 13 23
28 18 0 21 11
26 13 21 0 10
17 23 11 10 0

Зошто за овој тест пример точниот одговор е 82, кога најкраткиот пат може да се најде со прим и е 47. Што не сум сфатил?

Edit: Разбрав зошто... погрешно сум ја сфатил задачката. (Не знам како да го избришам постот).

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2019 21:37:42

petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

floreloriz123 wrote:Edit: Разбрав зошто... погрешно сум ја сфатил задачката. (Не знам како да го избришам постот).


Немај гајле, ако смета ќе го избрише некој од одговорните.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team