[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача „Сладоледите на Азир“ од државниот, „излезен код различен од 0“  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
Simon74Joined: 09/02/2017 16:51:52
Messages: 3
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=863

За 6/30 примери ми вади точно, за другите „Излезен код различен од 0“. Што ми е грешката во кодот? Дали го надминува мемориското ограничување? Или имам нешто неиницијализирано? Или?

This message was edited 5 times. Last update was at 24/03/2019 16:53:40

despotovski01Joined: 23/02/2014 14:36:12
Messages: 37
Offline

Не би можел никој да ти помогне ако не го ставиш остатокот од кодот.
Simon74Joined: 09/02/2017 16:51:52
Messages: 3
Offline

despotovski01 wrote:Не би можел никој да ти помогне ако не го ставиш остатокот од кодот.


Еве го ставив кодот. Наместо со вектори со вектори, решавав со вектори со стрингови, но пак истиот проблем.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2019 16:54:24

despotovski01Joined: 23/02/2014 14:36:12
Messages: 37
Offline

Simon74 wrote:
despotovski01 wrote:Не би можел никој да ти помогне ако не го ставиш остатокот од кодот.


Еве го ставив кодот. Наместо со вектори, решавав со стрингови, но пак истиот проблем.


Надминуваш мемориски лимит кога ги иницијализираш овие вектори:И да не би паднало на меморија, верувам дека ова решение би паднало на време. Би те поттикнал да размислиш во насока, како да ги претставиш новите сладоледи врз основа на претходно направените и ефикасно да ги чуваш.
Simon74Joined: 09/02/2017 16:51:52
Messages: 3
Offline

Аха, добро, фала.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team