[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Мој Термин  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
KrenkovJoined: 22/09/2015 18:30:50
Messages: 11
OfflineДали би можела задачата да се реши рекурзивно?
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

Krenkov wrote:Дали би можела задачата да се реши рекурзивно?

Не на овој начин. Имаш премногу состојби за разгледување.

Но, многу алгоритми може да се реализираат со помош на рекурзија - на пример, динамичко програмирање (со мемоизација).
Инаку, ако бараш решение на задачава, може да провериш тука: http://mendo.mk/jforum/posts/list/565.page
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team