[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Програмери  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
MODDIJoined: 27/12/2017 18:17:00
Messages: 39
Offline


Со кодов ми поминува на 27/37 тест примери на останатите ми паѓа на време, дали со неколку модификации на кодов може да се реши задачава или ќе треба да го земам фактот дека 1≤N≤100 000, а дека задачава работи О(N na kvadrat)

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2019 12:43:12

petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

MODDI wrote:Со кодов ми поминува на 27/37 тест примери на останатите ми паѓа на време, дали со неколку модификации на кодов може да се реши задачава или ќе треба да го земам фактот дека 1≤N≤100 000, а дека задачава работи О(N na kvadrat)


Треба да го земеш во предвид тоа што 1≤N≤100 000. Твоето решение е пребавно.
Размисли, дали можеш да искористиш некоја структура како map, hash (unordered_map), итн, за да го знаеш бројот на елементи со одредена вредност?

(Види решение подолу)

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team