[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
ciklus natprevari  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
FilipbitolaJoined: 19/03/2010 15:33:18
Messages: 32
Offline

koga ke pocni noviot ciklus na natprevari?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

Filipbitola wrote:koga ke pocni noviot ciklus na natprevari?

Колку што имам информации до овој момент, новиот циклус натпревари би требало да започне некаде во средината на февруари...

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2010 19:40:17

dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Koga ke zavrsi noviot ciklus natprevari?
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

сега има поточни информации за кога ке поцнат електронските натпревари? или поточно кога ек почне новиот циклус натпревари?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Здружението на информатичари на Македонија веќе има изработено предлог календар, според кој циклусот натпревари треба да започне на 12.02.2011 со "Тест електронскиот натпревар". Сепак, веќе подолго време чекаме информации за времето на одржување на неколку други натпревари со кои не сакаме да се поклопиме. Кога ќе добиеме потврда дека календарот е во ред, веднаш ќе ги објавиме сите информации за одржување на циклусот натпревари 2011 (правила, календар, итн)

Во секој случај, како и секоја година пред почетокот на натпреварите, сите регистрирани корисници на Мендо ќе добијат е-маил порака со информации за начинот и времето на спроведување на циклусот натпревари.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Покрај тоа, во моментов работиме и на неколку подобрувања на веб-сајтот на ЗИМ и на системот за спроведување на натпреварите (како водич за почетници, chat, тестирање на решенијата во реално време, симнување на тест примери, известувања, анализа на код и слично), кои ќе бидат соодветно напоменати во правилата, а ќе имате можност да ги забележите веќе на првиот електронски натпревар.
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Уште нема ништо официјално околу распоредот и правилата за новиот циклус натпревари?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Тест електронскиот натпревар ќе започне на 18.02.2011 (петок) во 12:00 часот и ќе трае до 24.02.2011 (четврток) - 12:00.

Во моментов работиме на тестирање на надградениот систем за спроведување на натпреварите, па одтаму и мало доцнење во објавувањето на информации.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2011 14:53:39

nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Ako pocnuva vo petok ne trebase li do sega da ima objaveno pravila i raspored?
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

И јас то се прашував... Не треба да е објавено нешто ?
[Email] [MSN]
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

nikola3103 wrote:Ako pocnuva vo petok ne trebase li do sega da ima objaveno pravila i raspored?

Не мора да значи, тест е секако...
[Email] [MSN]
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

Ама се брзате сите
[MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Објавени се правилата и распоредот на натпреварите (на веб-сајтот на ЗИМ и почетната страна на Мендо).

Има повеќе промени на правилата во однос на минатата година, па прочитајте ги документите внимателно.

Ги очекуваме вашите коментари, пофалби, критики, сугестии...
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

По која причина на различни датуми се натпреварите од почетничка и основна/напредна група?
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

tStojkovski wrote:По која причина на различни датуми се натпреварите од почетничка и основна/напредна група?

Има повеќе причини, но главната е тоа што планираме да организираме повеќе електронски натпревари за оние кои се натпреваруваат во почетничка група. Затоа, малку ги одложивме регионалниот и државниот натпревар за таа група. Иако минатите неколку години (од кога беше воведена почетничка група) регионалниот и државниот натпревар се оддржуваа во ист термин, задачите и ранг листите се правеа за секоја група посебно (односно натпреварите беа, како и сега, независни).

Инаку, од оваа година за првпат е воведено програмирање како предмет во основно образование, а исто така и Здружението на информатичарите на Македонија организира посета на неколку основни и средни училишта низ Македонија со цел промовирање на натпреварите. Затоа, (барем ние) се надеваме дека оваа година ќе има повеќе учесници во почетничка група.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team