[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
СЕТУ „Михајло Пупин“  XML
Forum Index » Добродојдовте!
Author Message
makedonecJoined: 15/02/2011 14:00:41
Messages: 1
Offline

Здраво, се викам Стефан, од Скопје сум, учам во Средното ЕлектроТехничко Училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, трета година сум, и знам повеќе „обични“ и web јазици и секако дизајнирање.
Сакам да предложам да се користи најновата верзија на Free Pascal IDE (2.4.2), 2.0.4 е прилично стара или пак да се замени со Dev Pascal како одличен и подобар IDE. Еве листа на бесплатни преведувачи.
+Имам и проблем:Програмата за задачата за Желката на тест електронските натпревари ми е готова. Се работи добро кога ја пуштам и тестирам кај мене, но тестирањето при испраќањето на решението наоѓа грешки(од 5 надоле). Незнам што е проблемот, но за примерите дадени со задачата, програмата работи добро, а и за кој било друг влез, со условите наведени таму.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Само што забележав дека навистина има понова верзија на Free Pascal IDE, која ќе ја инсталираме веднаш по завршување на натпреваров. Како што пишува и во правилата, Free Pascal е стандарден за меѓународните натпревари по информатика, така што сега засега нема да преминеме на Dev Pascal.

До завршување на натпреварот неможам да ти помогнам со решението на задачата Желка, освен да ти кажам дека сите тест случаи се според условите наведени во текстот на задачата. Исто така, го разгледав твојот код и забележав барем една грешка, така што биди сигурен дека не е до нас проблемот.
komandosJoined: 15/02/2011 20:36:33
Messages: 8
Offline

поздрав до михајло пупин- школото кај што завршив средно образование
п.с. позз и до проф киро пракса што предава

 
Forum Index » Добродојдовте!
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team