[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: MODDI
Forum Index » Profile for MODDI » Messages posted by MODDI
Author Message

Пишував нешто вака, ми вади точно на првите два тест примера
Под колку ти требаат на што мислиш??

Ја решавав задачава, ми работи на 9 тест примери останатите ми ги вади погрешно, кај е грешката?!?!

Ја решавав задачава со Дијкстра, кодов ми вади 3 точни тест примери, 3 погрешни, а останатите Runtime Error, кај ми е грешката ја неможев да ја пронајдам
Не те сватив баш, може псевдо код за делот со рекурзија

Кодов ми работи на 12/20 тест примери, малку хелп ако може??

Кодов ми вади 14 точни тест примери, а 6 ми ги дава грешка, може помош???
Ја решавав задачата Зајак од МОИ 2015, ми работи на 3/25 , помош околу кодов.

Овој код ми дава 8/20 точни тест примери останатите 12 ми паѓаат на време, може помош!!

Ја решавав задачава и ми вади 8/40, може малку помош околу кодов.

Ако може малку помош ми работи на 7 тест случаеви од можни десет, незнам каде му е грешката , помош!!!

Користам два бфс, еден за одредување на делечината на секое поле до секој затвореник, а другиот за пронаоѓање на максималниот пат до излезот, на пр. прво пробуваме со 3ка, и со бфс одиме на сите полиња кај што има далечина 3ка, ако небива тогаш пробуваме со 3ка и 2ка, и тогаш ако небива пробуваме со 1. Ако може малце помош, не сакам цело решение само што да сменам.

Кодов ми работи во 4 од 20-те дадени тест примери. Барам веќе 2 часа немозам да го најдам решението. Може малку помош??

Кодов ми работи во 15 од 20те тест случаеви, може малку помош??
MOI wrote:
Јас пробав со програмата што ја имаш дадено горе (copy/paste), и со промената "int a, b" -> "int a = 0,b;" што ја споменав, решението работи на сите примери на МЕНДО.


Сум имал друга грешка во математика, при copy/paste на задачата
 
Forum Index » Profile for MODDI » Messages posted by MODDI
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team