[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: macamk
Forum Index » Profile for macamk » Messages posted by macamk
Author Message
Ок, фала
Кога го тестира решението, 5-6 случаи се ми надминат временски лимит. Дали некој може да ми помогне и да ми каже што можам да сторам за да го поправам тоа?


#include<iostream>
#include<vector>
using namespace std;
int main()
{
long long x, y, i, br=0, j;
cin>>x>>y;
long long n[x];
vector<long long>a;
for(i=0;i<x;i++)
{
int p=0;
cin>>n[i];
for(j=0;j<a.size();j++)
{
if(a[j]==n[i])
{
p=1;
}
}
if(p==0)
{
br++;
a.push_back(n[i]);
}
}
int b[br][2];
for(i=0;i<br;i++)
{
b[i][1] = a[i];
b[i][0] = 0;
}
for(i=0;i<x;i++)
{
for(j=0;j<br;j++)
{
if(b[j][1]==n[i])
{
b[j][0]++;
}
}
}
for(i=0;i<br;i++)
{
if(b[i][0]%y!=0)
{
cout<<b[i][1];
break;
}
}
}
Напишав програм во Ц ++, и го напишав во Code blocks. Кога го пробав, тој совршено функционираше, но кога пробав да го закачам, ми го пријави како грешен. Што треба да правам?
 
Forum Index » Profile for macamk » Messages posted by macamk
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team