[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: mariomako
Forum Index » Profile for mariomako » Messages posted by mariomako
Author Message
Здраво,

решавајќи ги задачите од тренинг делот наидов на еден проблем, т.с. работа со големи броеви кои неможат да се зачуваат ниту како long long int, па ме интересира како вие работите со овие броеви? Првин што ми текна беше да ги направам низа од карактери, но како после би можел да ги собирам, одземам или слично.

Поздрав,
Марио
MOI wrote:Објавени се резултатите за основна група.

дали е можно ако сум почетничка група да ги видам резултатите од основа и обратно ?
Линк до викито
Благодарам за помошта
Пробувам да ја решам задачата Анкета но на 10 примери не проаѓа ( Runtime Error (излезен код различен од 0) ).
Го симнав тест примерот и го пробав на мојот компјутер и се си работи добро.Идејата за решавање ми е да ги подредам сите по ред и да проверам кое име најмногу се повторува.
bedzo wrote:Ќе се решаваат задачи и во Кавадарци како што има на агендата.

Но дали тие поени од Кавадарци ќе се додадат на поените што ќе ги добиеме од Скопје или?


Но мислам дека во Кавадарци ќе одат само победниците
MOI wrote:Ја имате агендата на веб-сајтот на ЗИМ - http://www.cs.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=29&lang=mk

Таму пишува што ќе се одржи во Скопје, а што во Кавадарци. Пишува и дека "на барање на натпреварувачите, ЗИМ ќе обезбеди превоз до Кавадарци, по завршувањето на натпреварот"


Во Кавадарци пак ќе се решаваат задачи ? И дали може да се присуствува само еден ден, бидејки на 14 имам многу итна работа...
Како и да е не е фер! Бидејќи сте требале да ставите барем еден ваков тест пример па да размислиме каде ни е грешката! Но сепак тоа е Македонија, земја во која не се знае кој пие а кој плаќа, кога прв пат дојдов на сајтов мислев дека сте барем вие „Сериозни“ но се повеќе сваќам дека не е така.


Поздрав и имајте пријатен ден
Значи сакате да кажете дека сум треба да користам longing тип на податоци?

Поздрав
Користам Dev-Pascal кој користи Freepascal 1.9 compiler
А што сакате да кажете со тоа "приговори", истиот код се тестира или ?

Поздрав
Здраво, заден пат имав испратено овој код:


и гледам на тестот ми паднала на овој случај
Влез:
2 700


Точен излез:
39612


Кориснички излез:
-25924


а кога си тестирам со овие бројки на компјутерот си дава точен резултат?

Дали мислите дека ова е во ред ?


EDIT: Пробав и со другите примери кодот работи се како што треба, не изведувајте!
bedzo wrote:И на што ќе личи 5 луѓе со 400 поени? Нека бидат нешто полесни од основна.. Ама да не бидат премногу лесни.


Тоа и сакам да кажам Сепак овие сега што ги има се премногу тешки и сложени да ги сватат некои ученици од основните училишта
Здраво Мендо, јас сум почетник во програмирањето и затоа ве замолувам да ставате некои полесни задачи за почетници и помали програмери.


Поздрав
Глорија wrote:
mariomako wrote:Здраво, во поново време се повеќе се користат паметни телефони со Андроид. Неби било лошо да организирате и андроид натпревари кои нема да се во истото мени со овие натпревари туку да има ново мени андроид

Aма има андроид предизвици за правење апликации..
Во Македонија имаше два и ќе има бог знае кога... А зошто да нема ?
Но сепак секој си има свое мислење..

ПОздрав
MOI wrote:Да, така мислам. Стави уште еден ReadLn на крај и ќе работи - вака одкога ќе притиснеш ENTER завршува веднаш програмата (само гледај кога ќе го испраќаш решението на системот да ги тргнеш тие ReadLn).

И оваа тема многу заличува како помош за една од задачите од Третиот електронски натпреварМалку личи, но сепак не е, а и ако е за тоа во многу задачи во тренинг има вакви "глупости"...
 
Forum Index » Profile for mariomako » Messages posted by mariomako
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team