[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: forelax
Forum Index » Profile for forelax » Messages posted by forelax
Author Message
Фала, разбрав А и ги погледнав тестовите, random ми изгледаат. Инаку твоето решение има многу повеќе смисла
Не очекував решението да работи. Како ефективната временска комплексност не стига до n^4 (бидејќи не добивам надминат временски лимит)? Дали е тоа до лоши тестови?
Еден пример би било кога матрицата на влез ќе е целосно исполнета со единици (освен на дијагоналата). Тогаш што би било поефикасно решение?

 
Forum Index » Profile for forelax » Messages posted by forelax
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team