[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: polincevn
Forum Index » Profile for polincevn » Messages posted by polincevn
Author Message
Ми паѓа само на еден пример (7миот, ако е важно). Мислења?
Ne treba poveke, srediv.
obi1kenobi wrote:Ти паѓа на погрешен одговор или на време? erase() на vector е релативно спора операција па ако е време, може да е до тоа...

Иначе зошто имаш ><< на cout и >< на ssorti?


Ми паѓа на погрешен одговор, иначе тоа со операторите не е до мене сами си се направија вака кога го ставив кодот во [code] тагови. Го имам видено провлемот и другпат на форумов.
Ми паѓа на неколку примери. Помош??П.С. Проблемот не е заради cout><< ниту ssorti><k , во оригиналниот код се правилни.>
Овие натпреварувачи ќе се третираат како официјални?
Ми требаат задачи од мендо за чие решавање се користи динамичко програмирање. Сите што знаат некоја нека пишат.
Извадок од правилата за циклусот на натпревари 2013 вели:

 Напредна - ученици кои, без разлика по кој пат учествуваат на натпреварите, сметаат
дека се подготвени да решаваат сложени алгоритамски проблеми и ќе се
натпреваруваат за влез во екипите кои ќе ја претставуваат Македонија на
меѓународните натпревари. Натпреварувачите кои претходно ја претставувале
Македонија на Интернационална или Балканска олимпијада по информатика
задолжително ја избираат оваа група.


Минатата година бев во тимот на Македонија на ЈБОИ. Дали извадокот важи и за натпреварувачите кои ја претставувале Македонија на ЈБОИ и дали можам годинава да се натпреварувам во основна група?
Кога ќе бидат определени и објавени тимовите за интернационални натпревари? Или барем за ЈБОИ?
Прашање: Каков вид на задачи ќе има на утрешниот натпревар? (Со која тежина, како од државниот натппревар или какви што обично даваат на ЈБОИ?
 
Forum Index » Profile for polincevn » Messages posted by polincevn
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team