[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: FREEZX
Forum Index » Profile for FREEZX » Messages posted by FREEZX
Author Message
Кога ќе бидат објавени тимовите за балканска и светска?
http://hi.baidu.com/%C0%B6%C3%CE%BA%EC%D4%C6/blog/item/41ded55251b99314377abe12.html
повелеле. гугл транслејт арно преведува.
Или извор од каде се земени?
Лајк лајк.
Лајк.
Или.
ај ти извади ги овие 666 43 5 32 432 1
ова е уствари дфс решение, со тоа што секогаш се означува поминатото поле со -1. Почнуваш од минимална висини и се движиш кон поголемите колку што можеш после пак бараш друго минимално поле па и од тоа почнуваш, и така на крајот све ќе поминеш и ќе изброиш колку пати така требало да се бара минимум. секое поминување на еден дфс проверуваш дали сите членови се -1. Ако се, прекинуваш и печатиш решение
може објаснување за Прекин?
Ајде камо open-source дух! Моиве решенија ги ставив на Wiki-то
Финкимен:
Регистрација:
Ајмо ставајте ваши решенија за задачите од државен. Еве ги моите:

Одземање:Прегледување:


вајда кој било. Visual basic, c++, java, дури и flash мислам дека ќе пројде xD
можно е камионот да оди во двата правци, така да решението треба да е нешто покомплицирано од ова. не треба само во една насока, туку може да си иде лево-десно од а до б
 
Forum Index » Profile for FREEZX » Messages posted by FREEZX
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team