[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: amijoski
Forum Index » Profile for amijoski » Messages posted by amijoski
Author Message
Во делот натпревари, каде што пишува Македонска Олимпијада (прв ден) и Македонска Олимпијада (втор ден) сега стои 13ти и 14ти, а порано стоеше 12ти и 13ти затоа прашав, очигледно е некоја грешка....
Последниот for циклус ми изгледаше чудно па му ставив еден if, и ги мина сите тест примери:
Би сакал да прашам дали е можно првиот натпреварувачки ден да е во петок, а вториот во сабота како што беше објавено на почетокот бидејќи има друг натпревар што се планираше да не се поклопи со МОИ и го направија на 14ти ?
Ако дојде до прекин на врската, каде ќе ги испраќаме решенијата ?
Може малку да подобјасниш, не ми е јасен делот "спаруваме со најдобрата комбинација од вториот дел". Ако пробуваме секоја комбинација од првиот со секоја од вториот, пак имаме 2^32 комбинации...
Стандардната процедура: провери дали ти се иницијализирани променливите, провери дали индексот на низата е некогаш негативен. Ако не е тоа провери дали сите променливи ти се од ист тип. Ако не е ништо од ова, прати го решението да го видиме.
Ти се бараат најдобрите 24 саати значи динамичкото може да ти тргнува од стартот на било која емисија, во периодот од првата, па се до последната. Значи би ти препорачал да направиш дводимензионална матрица каде бројот на редици ќе ти биде бројот на емисии, а бројот на колони ќе ти биде 4320(бројот на минути во три дена) и да го испитуваш максимумот за секоја редица. Исто така емисиите нареди ги во вектор во периодот од 4320 минути значи ако емисијата почнува во 15та минута, стави ја во векторот уште два пати, така што почнува од 1455та и 2895та минута и векторот сортирај го според стартот. Мислам дека е доволно, бидејќи сепак најдобро е сам ако го смислиш другото
Во ред е сега, грешката ми била тоа што не ги проверувам случаите кога се почнува од прозорец различен од првиот, и дури би дал замерка дека во малку тест примери е внесен тој елемент.
 
Forum Index » Profile for amijoski » Messages posted by amijoski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team