Следи листа на неколку стратешки информации за Вики-то. Сите овие информации се видливи во [ВикиПроменливи|http://www.jspwiki.org/wiki/WikiVariables] делот, доколку сакате да ги користите на некоја друга страница.

| __Име на Апликација__       | [{$applicationname}]
| __Базна Адреса__          | [{$baseurl}]
| __JSPWiki Верзија__        | [{$jspwikiversion}] 
| __Кодирање На Карактери__     | [{$encoding}]
| __Вкупен Број на Страни__     | [{$totalpages}]
| __Вкупно Активни Сесии__      | [{INSERT SessionsPlugin}]
| __Активно Време__         | [{$uptime}]
| __Моментен Провајдер__       | [{$pageprovider}]\\ \\[{$pageproviderdescription}]
| __Провајдер На Датотеки__     | [{$jspwiki.attachmentProvider}]
| __Вкупно Внатрешни Линкови__    | [{$interwikilinks}]
| __Внатрешни Слики__        | [{$inlinedimages}]
| __Патека До Повеќе Plugin-и__   | [{$pluginpath}]
| __Активни [PageFilters]__     | [{$pagefilters}]

!Искористеност

| __Дали разубавуваме теми?__ | [{$jspwiki.breakTitleWithSpaces}]
| __Дали спојуваме англиски форми?__ | [{$jspwiki.translatorReader.matchEnglishPlurals}]
| __Дали се користат CamelCase линкови?__ | [{$jspwiki.translatorReader.camelCaseLinks}]
| __Дали е дозволен HTML код?__ | [{$jspwiki.translatorReader.allowHTML}]

!Преглед

| __Дали генерираме RSS датотеки?__ | [{$jspwiki.rss.generate}]
| __Доколку генерираме, како е името?__ | [{$jspwiki.rss.fileName}]
| __Колку често се ажурира RSS?__ | [{$jspwiki.rss.interval}]

!Лични Информации

Еве што знам за вас:

| __Корисник__   | [{$username}]
| __Статус__    | [{$loginstatus}]

!Листа на едитирани страници

[{ListLocksPlugin}]

Официјален веб-сајт на JSPWiki е [http://www.jspwiki.org/]. Добродојдени сте!