[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Решенија регионален  XML
Forum Index » Регионални натпревари
Author Message
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Ако може да ги постира некој решенијата на ТВ-Одмор и и Затвор ќе бидам благодарен (а може и официјалните бидејќи никој ги немаше овие целосно решено.

Еве се решенијата на задачите јас што ги решив...
е-пораки:

експанзија:

поплава:
[Email] [MSN]
FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

Моето решение за Државна Резерва

This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2011 19:49:41

tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

бамп
[Email] [MSN]
FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

бамп бамп
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

ToOoM KruS XD
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

nikola3103 wrote:ToOoM KruS XD

Не ти е лесно... те сфаќам
Ајде бе гледам ги решил некој дајте решенија :/
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Решение на задачата ТВ Одмор (рекурзија за дел од поените, динамичко програмирање за сите поени)


Решение на задачата Затвор (бинарно пребарување со BFS)
- имаше многу натпреварувачи кои беа блиску до решавање на оваа задача, па ќе оставам уште неколку дена некој да го прикачи своето решение (откога ќе ја реши и ќе му поминат сите тест случаи во тренинг делот). Ако никој не ја прикачи до тогаш - ќе го ставам нашето решение.

This message was edited 4 times. Last update was at 17/03/2011 21:00:07

vasjaJoined: 17/02/2010 19:49:40
Messages: 9
Offline

Eve go moeto resenie.
Prvo pustam obicno BFS od sekoe G vo isto vreme i taka za sekoe pole go dobivam rastojanieto do najbliskiot strazar.
Potoa resenieto koristi priority_queue za da implementira nekoj vid na minimum spanning tree so Primov algoritam )). Razlikata e toa sto tuka celo vreme go zemame poleto so najgolema vrednost namesto so najmala pa ova bi bilo "maximum spanning tree"... Mislam deka ima ista slozenost kako toa so binary search, ako ne i podobra.
Otprilika O( n * m * log(n*m) ) mislam. Ako sum greska popravete me

bidikovJoined: 12/02/2010 01:10:05
Messages: 16
Offline

Знам дека сакате во форумот да постирате ама сметам дека за решенија на задачите подобор е да се користи WIKI кое е баш за таа намена ...

Доколку не ви смета ќе би префрлам овие решенија да ги има на WIKI ...

--
Владислав Бидиков
ФИНКИ систем инженер
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Е-Пораки:

Експанзија:

Поплава:
 
Forum Index » Регионални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team