[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Дизел  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
mariomakoJoined: 03/03/2011 12:27:04
Messages: 34
Offline

Здраво, ја решавам оваа задача:


ШТО НЕ ЧИНИ ! ?

Во градот A се наоѓа залиха од V (0<V><2000000000) литри бензин, што треба да се достават со цистерна во што поголема количина во градот B. Од градот A до градот B има точно d (0<d><=2000) километри. Цистерната троши 1 литар на 1 километар, а може вкупно да прими C (0<C><=5000) литри за превоз и возење.

Да се напише програма која за дадени V,d,C, испишува колку најмногу бензин може да се пренесе од A во B и колку бензин при тоа останува во градот A.

INPUT:
Во еден ред се наоѓаат целите броеви V,d и C.

OUTPUT:
Во еден ред треба да се испишат два броја, најголемата количина на бензин која може да се понесе во градот B и количината на бензин која при тоа останува во градот A.

Влез:
2000 100 1000

Излез:
1700 0


мојот код:

This message was edited 1 time. Last update was at 23/03/2011 16:18:51

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Мислам дека не вели дека цистерната треба да се врати назад во А, само дека треба да стигне во Б. Пробај така
mariomakoJoined: 03/03/2011 12:27:04
Messages: 34
Offline

obi1kenobi wrote:Мислам дека не вели дека цистерната треба да се врати назад во А, само дека треба да стигне во Б. Пробај така


и така пробано небива...
FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

можно е камионот да оди во двата правци, така да решението треба да е нешто покомплицирано од ова. не треба само во една насока, туку може да си иде лево-десно од а до б
Hristijan1Joined: 10/02/2010 16:48:32
Messages: 13
Offline

mislam na resenievo falat uste 5-6 redovi kod.... ti trebaat nekolku ifovi vo odnos na toa cisternata voopsto da ne trgne od a zasto ne e isplatlivo cisternata da odi
imas fora koga e 0 moznosta da primi gorivo ... moznosta odi do tamu a da nema da se vrati nazad... i taka
Hristijan1Joined: 10/02/2010 16:48:32
Messages: 13
Offline

I ne go citaj samo makedonskiot prevod na zadacata probaj da gi citas i ostanatite ima za nekoj raboti podobro objasneto
FilipbitolaJoined: 19/03/2010 15:33:18
Messages: 32
Offline

Posledniot pat koga cisternata odi vo B, taa ne se vrakja nazad... Dodadi d na krajot na rezultatot i treba da raboti
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team