[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Внесување на неколку броја во еден ред  XML
Forum Index » Pascal
Author Message
mariomakoJoined: 03/03/2011 12:27:04
Messages: 34
Offline

Здраво, неколку пати несум отишол на час по програмирање а за домашно имаме сеа да направиме програм кој прашува колку броеви внесуваме пример
5

а потоа да ги внесуваме броевите еден по друг со спејс не со ентер и потоа внесените броеви да се соберат пример:

5
1 2 3 4 5
Zbirot na broevite iznesuva: 15.

Јас знам да ја направам но броевите да се внесуваат со ентер..

This message was edited 1 time. Last update was at 25/03/2011 14:52:14

bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

readln ти чита цел ред од еднач.. Проби со некој друг инпут параметар.. Незнам паскал добро..
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

read
mariomakoJoined: 03/03/2011 12:27:04
Messages: 34
Offline

MOI wrote:readвака мислиш несака по внесувањето веднаш завршува програмот..

Поздрав
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Да, така мислам. Стави уште еден ReadLn на крај и ќе работи - вака одкога ќе притиснеш ENTER завршува веднаш програмата (само гледај кога ќе го испраќаш решението на системот да ги тргнеш тие ReadLn).

И оваа тема многу заличува како помош за една од задачите од Третиот електронски натпревар

This message was edited 1 time. Last update was at 25/03/2011 17:12:02

mariomakoJoined: 03/03/2011 12:27:04
Messages: 34
Offline

MOI wrote:Да, така мислам. Стави уште еден ReadLn на крај и ќе работи - вака одкога ќе притиснеш ENTER завршува веднаш програмата (само гледај кога ќе го испраќаш решението на системот да ги тргнеш тие ReadLn).

И оваа тема многу заличува како помош за една од задачите од Третиот електронски натпреварМалку личи, но сепак не е, а и ако е за тоа во многу задачи во тренинг има вакви "глупости"...
Hristijan1Joined: 10/02/2010 16:48:32
Messages: 13
Offline

stavi pred writeln(b) edno writeln; beznisto za da ti go javi pod broevite resultatot poubavo ke izgleda
 
Forum Index » Pascal
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team