[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Зададача од овогодинешните припреми  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

Првиот ден на овогодинешните припреми, имаше една задача во која се бараше да се најдат секвенците на битови што најчесто се повторуваат... еве го текстот на задачата за подетално објаснување: http://olympiads.win.tue.nl/ioi/ioi98/contest/day1/contact/contact.pdf
На интернет има само решенија во форма на код, па затоа ако може некој да ми даде идеа за тоа како би се решила задачава на предавањата баш не ја пратев оваа задача
[MSN]
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Brute-force
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

http://hi.baidu.com/pwecar/blog/item/18a179d6da802ccf50da4b36.html
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team