[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Не е фер  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
mrmachovskimartinJoined: 24/04/2011 16:02:52
Messages: 3
Offline

Како можи вака!? тестирам на локално и се ми е во ред со програмата, и плус кога го кладов кодот ми пишеше дека цел код ми е точен и на двете задачи, а сега на крајот ми вади дека имам неколку грешки во кодот!! Не е фер од ваша страна! :@

1. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
2. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
3. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
4. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
5. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
6. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
7. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
8. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
9. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
10. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
11. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
12. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
13. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
14. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
15. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
16. [ инфо ] Точен одговор (0,005 сек.) 5
17. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
18. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
19. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
20. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5Резултат Поени
1. [ инфо ] Точен одговор (0,005 сек.) 5
2. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
3. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
4. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
5. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
6. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
7. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
8. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
9. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
10. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
11. [ инфо ] Точен одговор (0,015 сек.) 5
12. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
13. [ инфо ] Точен одговор (0,031 сек.) 5
14. [ инфо ] Погрешен резултат 0
15. [ инфо ] Погрешен резултат 0
16. [ инфо ] Погрешен резултат 0
17. [ инфо ] Погрешен резултат 0
18. [ инфо ] Погрешен резултат 0
19. [ инфо ] Погрешен резултат 0
20. [ инфо ] Погрешен резултат 0

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2011 14:02:05

hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Можеш и да пишеш на која задача се случи ова, на кој натпревар била и да ставиш код или нешто, вака не гледам како некој може да ти помогне... Сигурен си дека задачата имала full feedback?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2011 13:48:48

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

mrmachovskimartin wrote:Како можи вака!? тестирам на локално и се ми е во ред со програмата, и плус кога го кладов кодот ми пишеше дека цел код ми е точен и на двете задачи, а сега на крајот ми вади дека имам неколку грешки во кодот!! Не е фер од ваша страна! :@

Прво, тоа што втората задача ти работела на тест-примерите од текстот на задачата (на кои се тестира решението од кога ќе го испратиш на системот) не значи дека ти е точна. Каков натпревар би било ова - доколку решенијата ги тестиравме само на тест примерите од текстот на задачата. Во правилата пишува дека "За дел од задачите ќе биде овозможен детален повратен одговор. За секоја задача со овозможен детален повратен одговор, секое прифатено испратено решение ќе биде тестирано на дел од официјалните тест случаи.". Значи, додека не заврши натпреварот - не можеш со сигурност да знаеш дали задачата ти е точна или не (без разлика дали за нејзе има овозможен детален повратен одговор или не).

Второ, и ти ја имаш направено истата грешка како Марио (види ја оваа тема - http://mendo.mk/jforum/posts/list/136.page). Дополнително - ја немаш иницијализирано променливата zbir (која ти го брои збирот на простите броеви).

Пак ќе повторам - по завршувањето на секој натпревар - има одреден период за поднесување на приговори (кој за овој натпревар трае до 30.04.2011), и тоа е правилното место за поставување на ова прашање. Доколку не си задоволен со одговорот што ќе ти го дадеме таму - тогаш слободно отвори тема на форумов - и ќе ги дискутираме проблемите и тука.

This message was edited 3 times. Last update was at 27/04/2011 14:07:27

mrmachovskimartinJoined: 24/04/2011 16:02:52
Messages: 3
Offline

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2011 19:25:09

tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

mrmachovskimartin wrote:еве го кодот за програмата Јонче Дигитронче...кога го уплоадирав кодот првиот пат сите одговори беа точни,и со програмата беше се во ред...кога ја тестирав јас..
01 program jonce_digitronce;
02 var
03 n, isprime, zbir, l, i,j,x : Integer;
04 begin
05 ReadLn(L,n);
06 for i := l to n do
07 begin
08 isprime := 1;
09 for j := 2 to i do
10 begin
11 if i = j then
12 Continue
13 else
14 begin
15 if i mod j = 0 then
16 isprime := 0;
17 end;
18 end;
19 if isprime <> 0 then
20 begin
21 zbir := zbir + i;
22 end;
23 end;
24 Writeln(zbir);
25 end.

Ај прочитај членот над тебе што напишал пак
[Email] [MSN]
mrmachovskimartinJoined: 24/04/2011 16:02:52
Messages: 3
Offline

mariomakoJoined: 03/03/2011 12:27:04
Messages: 34
Offline

Како и да е не е фер! Бидејќи сте требале да ставите барем еден ваков тест пример па да размислиме каде ни е грешката! Но сепак тоа е Македонија, земја во која не се знае кој пие а кој плаќа, кога прв пат дојдов на сајтов мислев дека сте барем вие „Сериозни“ но се повеќе сваќам дека не е така.


Поздрав и имајте пријатен ден
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

mariomako wrote:Како и да е не е фер! Бидејќи сте требале да ставите барем еден ваков тест пример па да размислиме каде ни е грешката! Но сепак тоа е Македонија, земја во која не се знае кој пие а кој плаќа, кога прв пат дојдов на сајтов мислев дека сте барем вие „Сериозни“ но се повеќе сваќам дека не е така.


Поздрав и имајте пријатен ден

Никој не те тера да се натпреваруваш
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

mariomako wrote:Како и да е не е фер! Бидејќи сте требале да ставите барем еден ваков тест пример па да размислиме каде ни е грешката! Но сепак тоа е Македонија, земја во која не се знае кој пие а кој плаќа, кога прв пат дојдов на сајтов мислев дека сте барем вие „Сериозни“ но се повеќе сваќам дека не е така.


Поздрав и имајте пријатен ден

Уште на првиот натпревар оваа година (тест електронскиот натпревар - кој не носеше поени), дадовме задача со која, меѓу другото, сакавме да ве "научиме" дека податочниот тип integer нема доволно голем опсег за да претстави одредени цели броеви. Цитирам, од текстот на задачата "Желка":
"Внимание: Користете податочен тип кој има доволно голем опсег за да ги претстави влезните податоци (како longint во Паскал и int во C/C++)."

Сега, повторно даваме ваква задача, во натпревар кој не влијае многу на рангирањето на натпреварувачите (види правила - електронските натпревари носат, сите заедно, вкупно 30% од поените - додека регионалниот натпревар носи 70%). Дополнително, има многу задачи во делот за тренинг, кои не можат да се решат со integer - мора да се користи longint.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/04/2011 20:15:38

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

mrmachovskimartin wrote:

Мислам дека не е во ред вака да го промениш текстот на пораката - особено не откога некој ти одговорил на истата.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

MOI wrote:
mrmachovskimartin wrote:

Мислам дека не е во ред вака да го промениш текстот на пораката - особено не откога некој ти одговорил на истата.


Се согласувам и јас. Всушност, на сите форуми на кои сум член има една sticky тема со правила на форумот во делот за нови корисници -- можеби би било добра идеја нешто слично да се направи и на овој форум...

This message was edited 2 times. Last update was at 27/04/2011 21:19:17

MaximuSRJoined: 05/03/2011 18:08:46
Messages: 16
Offline

mariomako wrote:Како и да е не е фер! Бидејќи сте требале да ставите барем еден ваков тест пример па да размислиме каде ни е грешката! Но сепак тоа е Македонија, земја во која не се знае кој пие а кој плаќа, кога прв пат дојдов на сајтов мислев дека сте барем вие „Сериозни“ но се повеќе сваќам дека не е така.


Поздрав и имајте пријатен ден


Хаха смешно...другар јас морам да ти признаам дека кога дојдов овде не мислев дека овој проект е толку сериозен али со текот на времето го сменив мислењето... исто незнаев дека дури и во Македонија има ваков проект каде што секој што мисли дека има потенцијал може слободно да дојде и да го покаже, а ако стварно е така тука му отвараат прилики за уште поголемо надградување и можности да се мери со најдобрите информатичари од поразвиените земји на најдобрите натпреваруванња...

Биди ни и ти поздравен
rikiJoined: 17/02/2011 13:58:57
Messages: 1
Offline

Aaabe ostaj go ____ _ __, tuka ako ne e transparentno i ako nemaat site ednakvi sansi ne znam kaj imaat, toa sto toj ne ja resil tocno zadacata (sea ne e bitno dali e do int ili longint) ne mu e nikoj kriv.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/04/2011 18:47:35

bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Добро Мартин, докажи се на регионалниот/државниот. 35 поени на електронски не ти менат ништо.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/04/2011 08:40:12

filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

Zosto mislis deka ne e fer toa sto ja nemas reseno tocno zadacata?
Jasno ti bea napisani ogranicuvanjata, ednostavno treba da ja procitas so vnimanie.
Se so glasuvam so MOI, ako test primerite bea vmetnati vo tekstot na zadacata, togash ova nemase da bide natprevar, site kje gi imaa site poeni.

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team