[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Конфликт помеѓу Македонската Математичка Олимпијада и МОИ  XML
Forum Index » Македонски Олимпијади
Author Message
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

hahahahhah XD aaabe stojance )) see soglasuvam so kenobi , ii so tStojkoski isto , na veligden natprevar ne
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Заради небулозниот потег на поклопување на друга олимпијада со Македонската олимпијада по информатика, и покрај тоа што не можеме да ја разбереме логиката на потегот, со цел да им излеземе во пресрет на нашите натпреварувачи приморани сме да го промениме терминот на одржување.

Олимпијадата ќе се одржи 21 час порано од предвиденото, односно во петок 15.04.2011 со почеток во 12:30 часот во просториите на Институтот за информатика.

Се извинуваме што го скративме времето за вежбање за 21 час, но се надеваме дека повторно ќе постигнете одлични резултати на истата.

Да потсетиме, се очекува учество на 19 натпреварувачи од кои според резултатите на МОИ (и претстојните натпревари) ќе бидат избрани четворицата натпреварувачи за Интернационалната Олимпијада по информатика која се одржува во Тајланд, четворицата натпреварувачи за Балканската олимпијада по информатика која се одржува во Романија, како и дел од четворицата учесници на Јуниорската Балканска олимпијада по информатика која се оджува во Романија.
МОИ претставува врвен натпревар на кој се избираат десетина натпреварувачи кои продолжуваат понатаму за избор на екипите.
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

greska ne ja vidov porakta vo drugata tema

This message was edited 1 time. Last update was at 08/04/2011 15:49:29

tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

mile wrote:Заради небулозниот потег на поклопување на друга олимпијада со Македонската олимпијада по информатика, и покрај тоа што не можеме да ја разбереме логиката на потегот, со цел да им излеземе во пресрет на нашите натпреварувачи приморани сме да го промениме терминот на одржување.

Олимпијадата ќе се одржи 21 час порано од предвиденото, односно во петок 15.04.2011 со почеток во 12:30 часот во просториите на Институтот за информатика.

Се извинуваме што го скративме времето за вежбање за 21 час, но се надеваме дека повторно ќе постигнете одлични резултати на истата.

Да потсетиме, се очекува учество на 19 натпреварувачи од кои според резултатите на МОИ (и претстојните натпревари) ќе бидат избрани четворицата натпреварувачи за Интернационалната Олимпијада по информатика која се одржува во Тајланд, четворицата натпреварувачи за Балканската олимпијада по информатика која се одржува во Романија, како и дел од четворицата учесници на Јуниорската Балканска олимпијада по информатика која се оджува во Романија.
МОИ претставува врвен натпревар на кој се избираат десетина натпреварувачи кои продолжуваат понатаму за избор на екипите.

Дали треба да се пријавиме дека ќе учествуваме?
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Не.
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

MOI wrote:Не.

А ќе треба да се седи 2 дена во Скопје или во истиот ден и награди ќе се доделуваат?
[Email] [MSN]
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Да .

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2011 00:29:52

FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

Или.
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Ова треба да ви е наравоучение како да поставувате прашања што може да се одговорат само со да и не
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Ова значи дека нема потреба да се седи или има потреба? Бидејќи не видов во агендата Се збунив малце (ако може побрзо да ми се одговори )

This message was edited 2 times. Last update was at 14/04/2011 00:30:16

[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

http://www.cs.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=29&lang=mk
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Натпреварувачите треба да дојдат во долната зграда!!!
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

После МОИ: Подготовки за интернационалните натпревари и изборни натпревари
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Ако сфатив убаво, на подготовските затолжително треба да присуствуваат сите што учествуваа на олимпијада така? Зашто пишува сите што поминуваат на првиот изборен натпревар а подготовките се пред изборниот.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

nikola3103 wrote:Ако сфатив убаво, на подготовските затолжително треба да присуствуваат сите што учествуваа на олимпијада така? Зашто пишува сите што поминуваат на првиот изборен натпревар а подготовките се пред изборниот.


пишува сите "кои продолжуваат на првиот изборен натпревар" - значи сите кои се поканети на првиот изборен натпревар, а тоа се сите кои учествуваа на МОИ 2011
 
Forum Index » Македонски Олимпијади
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team