[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
predmeti vo kutii  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

@ob1kenobi

А да почнуваме прво да ги полниме најмалите кутии? Така ќе бидеме сигурни за овој контра-тест пример.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Кутии: 4, 4, 5
Топчиња: 1, 3, 1, 3, 2, 3

Што оди во првата 4ка што ја полниш? 1,1,2 или 1,3?

Не можеш ваков проблем во greedy да го решиш со решавање на специјални случаи. За било кое вакво решение ќе ти најдам контра-пример.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team