[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Карти  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Gi probuvas dvete moznosti. Dvete proverki gi pravis. Na kraj, koja od niv dava podobar odgovor, toj go pecatis.
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Паѓа на време задачата така.
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Јас така ја решив. Ми проаѓа за 18 стотинки најсложениот тест пример. Ти којзнае што си правел чим ти паѓа на време.
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

i mene na posledniot taka mi pagja na vreme
[MSN]
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Значи ништо посебно не правам, само кога ке наидам на нула наредните N карти им ја менувам состојбата и толку
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Ако картите ги чуваш во низа од bool или дури bitset (значи правиш симулација) тогаш дефинитивно ти паѓа на време бидејќи постои случај кој сложеноста ќе ти ја подигне доста над 10 милиони. Пробај со 101010101... позиција на картите и со менување на 100 карти во еден чекор па ќе видиш дека не поминува во 1 секунда.
dejandenibJoined: 12/02/2010 12:40:13
Messages: 33
Offline

Jovane, zadacava ne se resava bruteforce.
bangelkoski


[Avatar]

Joined: 05/03/2011 12:15:19
Messages: 28
Location: Вруток
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=98

ако збориш за оваа задача само најдиго најголемиот број во низата, направиго да има вредност 0, собериги останатите броеви и whoalaa ете ти точен одговор
[WWW]
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

bangelkoski wrote:http://mendo.mk/Task.do?id=98

ако збориш за оваа задача само најдиго најголемиот број во низата, направиго да има вредност 0, собериги останатите броеви и whoalaa ете ти точен одговор


Не зборува за таа. Зборуваат за задачата Карти од подготвителниот натпревар од 2009.
http://mendo.mk/Task.do?id=25
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team