[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Sortiranje  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

Zadacata sortiranje(mislam deka beshe od elektronski nekoj) lokalno mi raboti, a na mendo ne mi raboti, odnosno pokazuva pogresen rezultat.
Isto taka mi izleguva "Системот ги забележа следниве проблеми:
- Осигурајте се дека ја имате одбрано точната задача, дека го имате испратено вашето последно решение, дека не печатите дополнителни пораки како "Влез", "Внесете два броја" или "Резултатот е...", итн, и дека сите променливи се иницијализирани на соодветната вредност (вклучувајќи ги и елементите на низите). На пример, доколку имате израз X=X+3, осигурајте се дека претходно X е соодветно иницијализиран (содржи вредност - на пример, нула).

Забелешка: Ова се само предупредувања од системот и немаат никакво влијание на резултатот. На вас е дали ќе ги игнорирате или не. Овој дел од системот е сеуште во бета верзија, па не се изненадувајте доколку извештајот содржи грешки.".
Kako mozam da go sredam ova?

This message was edited 1 time. Last update was at 17/06/2011 20:18:37


Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

дај кодот
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

filip_bujaroski wrote:Kako mozam da go sredam ova?

Го разгледав твојот код, и еве ги грешките:

треба да биде:

Дополнително

треба да биде:


Посети го следниов линк - http://mendo.mk/jforum/posts/list/138.page - за информации околу првата грешка.
За втората грешка, користиме stable_sort бидејќи во задачата се бара, цитирам "Имињата, според оваа вредност, ќе ги подредуваме во растечки редослед. Кога две или повеќе имиња ќе имаат иста вредност, името кое што се наоѓа прво во оригиналната листа (онаа што ја читаме од влез) ќе се појави и прва во сортираната листа."

Во моментов тестираме некои надоградби на Мендо па можно е да се добијат и чудни предупредувања од страна на системот. Конкретно, Мендо може, без грешка, да ги забележи сите "почетнички" грешки како: печатење на дополнителни пораки - "Внесете два броја:...", понатаму system("pause"), користење на некои забранети методи/класи, нестандарден package и име на класа (за Јава), итн - преку разгледување на кодот и излезот на програмата, но на крајот додадовме и еден услов:
      if (numberOfAcceptedTestCases == 0)
            print standardErrors


што сега гледам (на твојов пример) дека не е најсоодветно

This message was edited 2 times. Last update was at 18/06/2011 00:49:15

filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

MOI wrote:
filip_bujaroski wrote:Kako mozam da go sredam ova?

Го разгледав твојот код, и еве ги грешките:

треба да биде:

Дополнително

треба да биде:


Посети го следниов линк - http://mendo.mk/jforum/posts/list/138.page - за информации околу првата грешка.
За втората грешка, користиме stable_sort бидејќи во задачата се бара, цитирам "Имињата, според оваа вредност, ќе ги подредуваме во растечки редослед. Кога две или повеќе имиња ќе имаат иста вредност, името кое што се наоѓа прво во оригиналната листа (онаа што ја читаме од влез) ќе се појави и прва во сортираната листа."

Во моментов тестираме некои надоградби на Мендо па можно е да се добијат и чудни предупредувања од страна на системот. Конкретно, Мендо може, без грешка, да ги забележи сите "почетнички" грешки како: печатење на дополнителни пораки - "Внесете два броја:...", понатаму system("pause"), користење на некои забранети методи/класи, нестандарден package и име на класа (за Јава), итн - преку разгледување на кодот и излезот на програмата, но на крајот додадовме и еден услов:
      if (numberOfAcceptedTestCases == 0)
            print standardErrors


што сега гледам (на твојов пример) дека не е најсоодветно


fala

Jas losho i ja imav reshavano zadacata, najgolema greska mi beshe sto jas ne go naogjav prosekot na vrednost na stringot, tuku ja barav celosnata vrednost...(toa mi treba koga ne gi citam zadacite)

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team