[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Runtime error (излезен код различен од 0)  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

Ќе може ли некој да ми каже поради што може да се јави: runtime error (излезен код различен од 0)???
Имам проблем со една задача... 18/20 решенија се добри, а за последните две имам ваква грешка...
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Имаш грешка во решението - најверојатно пристапуваш на недозволена мемориска локација, или, помалку веројатно, делиш со нула. Помини го кодот низ дебагер за да видиш на која линија се јавува грешката.
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

Видов каде е проблемот... Фала
MihajloJoined: 25/02/2012 19:10:51
Messages: 8
Offline

И јас го имам истиот проблем, во мојот случај програмата се компајлира и извршува.. Некоја идеја?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

Mihajlo wrote:И јас го имам истиот проблем, во мојот случај програмата се компајлира и извршува.. Некоја идеја?

Кај тебе проблемот е што се обидуваш да прочиташ податоци од датотека ("artefakt.in"), а треба да читаш податоци од стандарден влез (тастатура). Исто и за печатењето на податоци - треба да запишуваш на стандарден излез (екран).

Види пример програма во документот
        Правила за натпревари 2012 (претпоследна страна)
bagataJoined: 14/03/2012 17:41:45
Messages: 4
Offline

ми го дава овој проблем за следнава задача http://mendo.mk/Task.do?id=28, незнам шо е финтата во дев ц++ си работи како шо треба
а исто и следнава задача http://mendo.mk/Task.do?id=27 ми дава проблем но тука 19/20 решенија последното ми дава погрешен резултат што може да е ?
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Секаде читаш од p[n], ner[n], z[n] и слично наместо од p[i], ner[i], z[i].

Иначе, зошто печатиш празен ред после секој ред што го вчитуваш? За среќа Мендо ги игнорира празните редови, ама тоа не е гарантирано на сите натпревари така да може да ти се случи на точно решение да добиеш 0 поени...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2013 16:50:17

bagataJoined: 14/03/2012 17:41:45
Messages: 4
Offline

навика
бтв пак ми дава ист ерор

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2013 11:41:35

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

bagata wrote:навика
бтв пак ми дава ист ерор

види ја линија 5 од твојот код. Викаш дека треба да се направи низа со големина n, а сеуште ја немаш прочитано вредноста на n. Од каде да знае системот колкава низа да направи?
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team