[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Комисија  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

Кога го проверувам решението ми да дава добри резултати на тест-примерите, а кога ќе го поставам на страната ми вели „погрешен резултат“ за сите случаи.

Ќе можете да ми кажете во што е проблемот и како да го решам?
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Вака без код само некој од модераторите може да ти одговори.
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

Прво така и мислев, ама во право си, можеби некој друг ќе знае да ми каже

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Исто и на модераторите ќе им биде полесно да ја најдат грешката доколку кодот е даден во темата - да не губат време на барање решенија низ системот

Инаку, грешката во кодот ти е што не ги иницијализираш сите вредности од матрицата до кои пристапуваш. Замени го овој дел од кодот:

со

Подоле во кодот пристапуваш до matrica[x][0], а вредностите на тие позиции се недефинирани.
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

Во ред. Благодарам
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team