[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача НАФТА  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

Па скоро на сите тест примери паѓа
http://mendo.mk/Task.do?id=277

можи некој да ми кажи кај грешам ?

This message was edited 5 times. Last update was at 25/04/2012 21:09:31

[Email] [MSN]
Lord_of_Life


[Avatar]
Joined: 17/12/2011 14:21:32
Messages: 15
Location: N/A
Offline

Ред 58: cout ><< br;
WTF?

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 20:57:06


A nerd is someone whose life revolves around computers and technology.
A geek is someone whose life revolves around computers and technology, and likes it!

Hey! It compiles! Ship it!
[WWW]
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

Lord_of_Life wrote:Ред 58: cout ><< br;
WTF?


Ne e do to problemo nagreska go dopisaf to ....

This message was edited 2 times. Last update was at 25/04/2012 21:34:56

[Email] [MSN]
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Две различни парчиња се дел од исто нафтено поле ако тие граничат вертикално, хоризонтално или дијагоналано.
[Email] [MSN]
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

tStojkovski wrote:
Две различни парчиња се дел од исто нафтено поле ако тие граничат вертикално, хоризонтално или дијагоналано.


Pa znam ubo ja razbrav zadacata ama neznam oti ne mi funkcionira kodot
[Email] [MSN]
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

MarioTalevski wrote:
tStojkovski wrote:
Две различни парчиња се дел од исто нафтено поле ако тие граничат вертикално, хоризонтално или дијагоналано.


Pa znam ubo ja razbrav zadacata ama neznam oti ne mi funkcionira kodot

Кога некој ќе ти болдира некој збор, треба да обрнеш внимание на тој збор.
Кодот не ти зема во предвид дијагонално. [ dfs(x+1,y+1),dfs(x+1,y-1),dfs(x-1,y+1),dfs(x-1,y-1) ]
[Email] [MSN]
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Исто така, не принташ нов ред на крај, после одговорот, и проверката за дали излегуваш надвор од матрицата во дфс-то не ти е точна.
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline

Еве го модифицираф кодо ама сепак не работи

This message was edited 2 times. Last update was at 26/04/2012 12:50:10

[Email] [MSN]
PapaZoneJoined: 04/04/2011 11:24:06
Messages: 18
Offline

Имаш грешка горе во dfs.
Ako e x == (n-1 ) проверуваш poseten[x+1][..] а во тој случај x ти е n, односно poseten не е иницијализиран за таа вредност (0 <= x < n).
Односно, по нашки, индексот ти бега од ѓонија.
Поздрав и многу среќа во сабота.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/04/2012 14:11:32

 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team