[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Регистрација - Државен 2011 грешка во текстот  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Во задачава имате напишано дека цифрите на регистрираните корисници се движат од 0 до 9 а во тест примерите имате и над 9. Поправете да се знае дека има броеви и над 9.

Сепак, целта ни е да се даде најмалиот слободен број за таа варијанта. Забележете дека регистрираните корисничките имиња се состојат од мали латинични букви ('a'-'z') и цифри ('0' до '9'), додека корисничкото име кое што првично го избира корисникот е составено само од мали латинични букви.Поздрав, се најубаво
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

@shellcode: Нема грешка во текстот. Пример, "finki10" се состои од карактерите 'f','i','n','k' и 'i' и од цифрите '1' и '0'. Мислам дека ти ги мешаш поимите „број“ и „цифра“
[MSN]
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Двосмислено е, секој може да го протолкува различно. Затоа мислам дека треба да се појасни малку во текстот за што станува збор, да нема забуни.

поздрав
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Не е воопшто двосмислено. Да имаше грешка во текстот на задачата, до сега ќе имаше 300 луѓе на форумов што веќе ќе се имаа побунето.
MODDIJoined: 27/12/2017 18:17:00
Messages: 39
Offline


Ја решавав задачава, кодов ми работи на 6 тест примери, на останатите ми враќа прогрешен резултат, хелп
longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 18
Offline

MODDI wrote:Ја решавав задачава, кодов ми работи на 6 тест примери, на останатите ми враќа прогрешен резултат, хелп


Има повеќе работи за поправање. Види кодот подолу:
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team