[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
ЗГРАДИ  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
ИванбтJoined: 13/12/2012 21:22:04
Messages: 7
Offline

задачата 85,решена тестирана вади точни резултати ама кога ќе ја испратам во МЕНДО ми вади на сите 20 тестови
"Runtime Error (излезен код различен од 0)"
amijoskiJoined: 03/10/2012 18:45:49
Messages: 8
Offline

Стандардната процедура: провери дали ти се иницијализирани променливите, провери дали индексот на низата е некогаш негативен. Ако не е тоа провери дали сите променливи ти се од ист тип. Ако не е ништо од ова, прати го решението да го видиме.
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Види дали ти е доволно голема низата...
ИванбтJoined: 13/12/2012 21:22:04
Messages: 7
Offline

#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
int a,niza[a],c,max,v,s=0,x;

cin>>a;
for (int i=0; i<a; i++)
{
cin>>niza[i];

}

max=niza[0];

for (int i=0;i<a; i++)
{

if (niza[i]>max)
{
max=niza[i];

}
v=max;
}


for (int i=0;i<a;i++)
{
x=v-niza[i];
s=s+x;
}
cout<<s;
}
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Не е добра оваа линија


Од каде да знае системот колкава големина треба да има низата niza?!

И стави "return 0;" на крајот од програмата.
ИванбтJoined: 13/12/2012 21:22:04
Messages: 7
Offline

epa vnesvam vrednost za a..
ИванбтJoined: 13/12/2012 21:22:04
Messages: 7
Offline

dobro e ... greshkata bila vo niza[a] ... vnesof niza[1000] i prorabote ...
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team